När det gäller skoblock för dam så finns det ett antal olika modeller beroende på vad det är för skor. Vi har modeller för högklackade skor, nättare lågskor och kängor. Vi kommer i denna guide gå igenom de olika skoblocken vi erbjuder och ge lite tips och råd kring hur man bör tänka när man väljer skoblock för damskor.

Högklackade skor eller skor med lutande sula

Skoblock för damskor med hög klack eller lutande sula

För högklackade skor har vi en speciell modell som vi är helt ensamma om i Sverige. De är gjorda i rött cederträ och har ett tåparti med vinkel och ett hälparti som binds samman med en guldfärgad cylinder med en fjäder i som gör att blocket är mycket flexibelt och justerbart upp till 2 cm. Detta skoblock finns i storlekarna 35-41 och vi rekommenderar dig här att välja samma storlek som du har på dina högklackade skor, alternativt välja en storlek större på blocken om du känner att just de skorna du har är väldigt stora i storlekarna eller om du töjt ut dom mycket genom användning. Om du tex normalt har storlek 37 i skor men har ett par högklackade som har storlek 36 för att de är generösa i storlekarna, så rekommenderar vi alltså att du väljer storlek 37 på blocken. Du hittar våra skoblock för högklackade damskor här. 

Skoblock för nätta lågskor

Skoblock för nätta damskor
För nättare damskor som ballerinaskor och loafers som har en tight passform har vi en modell som är speciellt framtagen för denna typ av skor. De är gjorda i rött cederträ och har ett tåparti och ett hälparti som binds samman med en guldfärgad cylinder med en fjäder i som gör att blocket är mycket flexibelt och justerbart upp till 2 cm. Skoblocken finns i storlekarna 35-41 och vi rekommenderar att man väljer samma storlek som skorna eller en storlek större om man känner att man töjt ut skorna lite efter användning. Dessa skoblock passar till alla skor som är av lite nättare modell där sulan är plan. Du hittar våra skoblock för nätta lågskor här.

Stövelsträckare och tåblock

För att stövlar skall hålla formen på skaftet har vi stövelsträckare i både cederträ och plast. Fördelen med de i cederträ är att cederträ neutraliserar dålig lukt samt hjälper lädret att återhämta sig efter användning. Dessa är lite tyngre än stövelsträckarna i plast och om skaftet på stövlarna inte är så stabilt rekommenderar vi istället våra stövelsträckare i plast som även dessa sträcker ut skaftet och hjälper stövlarnas skaft att bibehålla formen. Vår variant i plast har även en praktisk krok så man kan hänga upp stövlarna i garderoben. Du hittar våra stövelsträckare i cederträ här och våra stövelsträckare i plast här. För nätta skor där det främst är tåpartiet man vill bevara formen på har vi tåblock i antibakteriell skumplast för olika former av damskor. Du hittar alla dessa i vår kategori med skoblock.

Skoblock för grövre skor och kängor

För lite kraftigare skor som kängor, chelseaboots eller jodphursboots rekommenderar vi våra mycket populära delade skoblock i cederträ. Skoblocken är justerbara i både bredd och längd och denna modell finns även för herrskor. Storlekarna är därför anpassade efter herr, och för denna modellen rekommenderar vi att man går ned två storlekar på blocken jämfört med vad man har på skorna. Man kan också ta hjälp av vår storlekstabell nedan och se vilken storlek på blocken man skall ha utifrån längden på sina fötter.
Exempel: En kvinna med storlek 39 på sina skor från märket Loake (modell Chatterley) mäter sina fötter och de är 25 cm på längden. Tittar vi då på storlek 39 i tabellen så är dessa skoblock 27 cm långa. Det innebär att skoblocken isåfall är maximalt ihoptryckta (skoblocken kan tryckas ihop 2 cm med den inbyggda fjädringen) om de skall inta storleken som kvinnan i fråga har på sina fötter. Lagom i det här fallet är storlek 37 då skoblocken är 1 cm större än fötterna. 

För att ta reda på vilka skoblock som passar just dig, gör enligt följande:
1. Placera din fot på ett papper och luta dig något framåt så du lägger full tyngd på foten.
2. Rita med en penna runt din fot.
3. Mät nu hur lång din fot är som längst, använd sedan detta måttet för att i tabellen nedan se vilka skoblock som är 1-1,5 cm större än din fot. Observera att precis som när man väljer skor har mycket att göra med individuella preferenser. Vi kan därför aldrig garantera att man genom sina individuella preferenser inte hittar helt rätt med denna men genom att följa ovanstående råd har ingen kund blivit missnöjd hittils.

Storlek (EU) Storlek (UK) Mått (längd)
34 - 23,5 cm
35 - 24,5 cm
36 3,5 25,5 cm
37 4 26,0 cm
38 5 26,5 cm
39 6 27,0 cm
40 6,5 27,8 cm
41 7,5 28,5 cm
42 8 29,0 cm
43 9 29,5 cm
44 9,5-10 30,0 cm
45 10,5-11 30,5 cm
46 11,5 31,0 cm


Observera att måtten i cm är i blockens utsträckta läge. Mäter dina fötter t.ex 25 cm bör du alltså välja storlek 37 enligt råden i guiden ovan.
Och kom ihåg : Är du det minsta osäker är det bara att maila oss på ktj@skolyx.se - vi ger dig gärna personlig vägledning! 

x

ATTENTION

After your payment is completed, please wait until you are redirected back to our shop. Do not hit the back button. Thank you.