Block för att töja ut skor
  • Block för att töja ut skor

Skoblock för att töja ut skor

239 kr

Om du har ett par skor som är lite för trånga eller som trycker på ett speciellt ställe kan du använda detta block för att töja ut skorna. Antingen hela främre delen i vidd eller om du vill att de ska tryckas ut på ett specifikt ställe med hjälp av de medföljande knopparna som fästs på blocket där du vill att skon skall tryckas ut.

Vi rekommenderar att området där man vill töja ut skon behandlas med ett medel som är avsett för att hjälpa till vid utlästning av skor. Vi erbjuder en sådan vid namn Saphir Eze, som du hittar här.

Blocket kan justeras så de både expanderar i bredd samt längd. Observera dock att det endast är att rekommendera att töja ut skorna i vidd och ej på längden.

Utlästningsblocket inns i en modell för mindre skor (dam) och en för större skor (herr). Blocket levereras styckvis, om båda skorna behöver lästas ut görs det efter varandra. Instruktion för användning följer längre ned.

Här hittar du en utförlig guide till hur du töjer ut skorna med det här blocket.

Obs, för bästa resultat rekommenderar vi att besöka en skomakare för en riktig utlästning av skorna. Med detta block kan man dock göra en hel del själv och försöka om man vill.

Storleken för dam är märkt med W (WOMEN) och den större med M (MEN). Den större storleken rekommenderas för skor från storlek 40 och uppåt. Har man skor större än 45 kan det vara på gränsen om blocket kan töja ut ordentligt, lite beroende på var på skon man vill töja ut.

Snabb leverans på 1-3 vardagar
14 dagars öppet köp
Välfyllt lager & ingen påverkan av Corona
Storlek
Kvantitet
In Stock
Mer Information

Instruktion för att töja ut / lästa ut skor med vårt block:

  1. Innan du sätter i blocket, fukta skon på insidan där du avser att töja ut skon. Vi rekommenderar Saphir Eze ( https://www.skolyx.se/sv/skovard/242-saphir-shoe-eze.html ) som är ett speciellt medel avsett för detta. Applicera medlet på insidan skon.
  2. Vill du töja ut en eller flera specifika punkter använder du de medföljande knopparna och placerar dessa på blocket där du önskar töja ut skon. Om knopparna inte hamnar precis där du vill lästa ut, justera hela blocket i skon så knopparna placeras korrekt.
    Önskas skon endast töjas ut i vidd används inga knoppar utan endast själva blocket.
  3. När blocket är placerat i skon, skruva då på både justeringskroken och justeringsringen tills blocket fyller ut skon och har kontakt med lädret i skon. Vrid nu på den bakre krogen för att sträcka ut blocket i bredd / vidd och på justeringsringen för att öka trycket på längden. Vrid ej mer än 4 varv, trycket kan isåfall bli för stort och skada lädret.
  4. Låt blocket sitta i 8 timmar och avlägsna sedan blocket och prova skorna. Om skon behöver töjas mer, upprepa processen.

Obs, vi tar inget ansvar för eventuella skador på skor til följd av utlästning då det beror på flera faktorer avseende kvalitet, skick mm på skorna som inte vi kan påverka.

x

ATTENTION

After your payment is completed, please wait until you are redirected back to our shop. Do not hit the back button. Thank you.