TLB Artista Black Wholecut

4 495 kr

Formel 1-modellen bland klassiska herrskor. En ren svart wholecut som görs av ett stycke läder, där skons form får glänsa på egen hand, vilket den läckra Picasso-lästen gör på bästa sätt. En svart wholecut anses ha samma formalitetsgrad som en svart plain cap toe oxford och kan således bäras till formella klädkoder, men skorna fungerar utmärkt även till mer casual klädsel.

TLB Mallorca Artista är en ny topplinje som plockar delar från de absolut finaste RTW-skorna i världen, och även från skräddarsydda bespokeskor, och erbjuder dem till ett överkomligt pris. Här också med svagt inåtlutad klack, så kallad "tapered heel", som ger skon ett extra elegant intryck.

Läs mer om TLB Artista här.

Här hittar du bälte från TLB Mallorca i samma läder som skorna.

Konstruktion:
Goodyear-randsydda.
Mycket smal midja, hälkappa i riktigt läder som formar sig på bästa sätt efter foten. Läs mer om Artistas unika egenskaper nedan.

Sula:
Enkel lädersula, vegetabiliskt garvad med bland annat kastanjebark i Italien.

Storlek:
Storlekarna är normala för randsydda skor och jämförbara med till exempel Yanko, Loake, Crockett & Jones och Carminas storlekar. Här hittar du en utförlig storleksguide för våra skor. Är du fortfarande osäker på din storlek, maila ktj@skolyx.se.

Skokräm och vård:
Saphir Creme 1925 och Pate De Luxe i svart rekommenderas för regelbunden vård. 
Saphir Creme Renovateur används 1-2 ggr per år efter ordentligt rengöring för skydd och återfuktning.
Vänta en stund extra efter applicering av skokräm eller renovateur innan du borstar upp och sedan applicerar vax. Detta för att inte skokrämen skall lösa upp föregående lager.

Snabb leverans på 1-3 vardagar
14 dagars öppet köp
Välfyllt lager & ingen påverkan av Corona
Storlek
Kvantitet
In Stock

Datablad

Sula
Läder
Läst
Picasso
Konstruktion
Goodyear-randsydd
Material
Svart läder
Märke
TLB Mallorca
Herr/Dam
Herr
Modell
Oxford
Vidd
F (standard)
chat Kommentarer (1)
Betyg
Mer Information

TLB Mallorca Artista
Nedan listas de specifikationer som alla är antingen mycket sällsynta eller unika för skor i denna prisklass:

• Extremt smal, välvd midja, vilket accentuerar skons form. Gjord med sulsöm hela vägen bak till hälen, så midjan är inte bara limmad eller durksydd som det brukar vara när midjorna är ordentligt smala på skor som inte är i högre prisklasser.
• Välvningen av midjan fortsätter in under hälen, vilket normalt nästan bara återfinns på bespokeskor. Detta skapar en starkare midja och ser mer naturligt ut.
• Hälkappa av äkta läder (inte salpa/leather board), anpassar sig till fötterna på bästa sätt och är ett levande material som kan omformas om det behövs.
• Tajta skurna klackar som följer skons naturliga linjer.
• Mycket fint slipade sul- och klackkanter, även midjekanten är fint slipad, vilket är mycket sällsynt. Det ser inte bara trevligt ut, det gör det mycket lättare att putsa dem och hålla kanterna i gott skick.
• Tät sulsöm på 8 spi (stygn per tum), tillsammans med en välbalanserad fudging (dekoration ovanpå randen/sulkanten).

x

ATTENTION

After your payment is completed, please wait until you are redirected back to our shop. Do not hit the back button. Thank you.