Bra borstar är ett fundament för att kunna ta hand om sina skor på ett bra sätt. Vi har tagit fram en komplett serie med skoborstar av riktigt hög kvalitet tillsammans med en tysk fabrik. Efter att ha jobbat med skor och skovård i många år själva, och fått mängder med input från er kunder, så har vi lärt oss vad som gör borstar bra. Några av de saker vi fokuserade på när vi skulle ta fram borstarna var följande:
- Användarvänlig utformning
- Borst som inte lossnar en massa
- Hållbar produktion med naturliga och miljövänliga material

Längst ner i sydvästra Tyskland, gränsande mot Schweiz och Frankrike, ligger området Black Forest (Schwarzwald på tyska). Det är en svårtillgänglig terräng med mycket berg och skog, dit industrialiseringen kom sent, så hantverkskunnandet särskilt inom olika träarbeten har varit väl utvecklat. Sedan sekel tillbaka har området varit ett center för tillverkning av olika typer av borstar, och än idag är Black Forest lite av Europas mecka för borsttillverkning. Här ligger den fabrik vi valt att samarbeta med, som grundades för nästan 80 år sedan.Alla borstarna är tillverkade i exklusiv bokträ som kommer från lokalt avverkade träd i Black Forest. Träet är betsat i en djup rödbrun mahoganynyans, med guldfärgad Skolyx-logotyp. De flesta borstarna har då borst i olika naturliga hår som kommer från europeiska djur. Exempelvis hästhårsborstarna, som är lite av en stomme i sammanhanget, är tillverkade av den högsta kvaliteten av hästtagel som kommer från djurets svans. Den är riktigt hållbar och minimerar släppet av borst.
Vi är också stolta över att kunna erbjuda de här premiumborstarna till riktigt bra priser, som gör att alla har möjlighet att köpa borstar av högsta kvalitet.

Nedan en sammanfattning av de olika produkterna som vi nu lanserat:Skoborste hästtagel
En grundsten när det gäller skovård, denna premiumskoborste. 16,5 cm lång med borst i tätt, exklusivt hästtagel. Utmärkt för att borsta in skokräm vid putsning och få fram fin glans, eller för att borsta av smuts och damm. Aningen böjd form för bekväm användning, med skålat grepp på sidorna och skonsamma rundade hörn. Finns med ljus och mörk borst.

Stor skoborste hästtagel
En stor och rejäl skoborste som är 20,5 cm lång och 6,5 cm bred. Långa, täta borst av naturligt hästtagel. Storleken gör det extra smidigt när du borstar upp skokräm eller tar bort smuts. Finns med ljus och mörk borst.

Påföringsborste
Påföringsborste i mycket hög kvalitet, ergonomiskt utformat handtag som gör att borsten passar perfekt i burken för skokräm och gör det lätt att applicera krämen. Finns med ljus och mörk borst. 
Gethårsborste
Riktigt högkvalitativ skoborste med mycket mjuk gethårsborst, perfekt för sista finishen eller för att avlägsna smuts och damm utan att skada putsen. Ergonomiskt handtag, som också har en aning böjd form för att vara enkel att använda.

Skoborste med vildsvinsborst
Skoborste i bokträ med kortare borst av vildsvinshår som är mer styvt och strävt än hästhår, vilket gör denna borste utmärkt för att verkligen kunna arbeta in skokrämen i lädret. Extra användbar på skor i präglat grainläder eller skor med mycket broguedetaljer. Finns med ljus och mörk borst.
Mockaborste med handtag
Mockaborste med praktiskt handtag. Mässingsborst i mitten med något längre mjukare syntetiska borst på utsidan, en kombination som effektivt lyfter mockafibrerna men som också är skonsamt.

Crepeborste för mocka och nubuck
Crepeborste i gjord i naturgummi som är ett mjukt material som gör den här borsten extra skonsam för mocka och nubuck. Låter dig rengöra mockan och lyfta fibrerna på ett mycket skonsamt sätt. Fungerar även utmärkt till jackor, handväskor och så vidare.

Borste för sneakers och textil
Skonsam vit borste som passar till sneakers och skor i textil, funkar även på skor i mocka. De speciella syntetborsten är utvecklade för att inte hugga fast i tyget. Fungerar också fint för att rengöra gummisulkanten på sneakers ihop med en bra rengöring, eller för att tvätta kanvasväskor eller liknande. 
Rengöringssudd för mocka och nubuck
Inte riktigt en borste, men en del i det här kompletta paketet. Ett skonsamt och effektivt rengöringssudd för att ta bort mindre fläckar och smuts från mocka eller nubuck. Ena sidan består av en crepe gjord i naturligt rågummi, andra sidan av en mjukare gummisvamp.

Här hittar du alla borstarna ovan.