I dessa tider vill vi prata om ansvar. Men först lite praktisk info, eftersom vi får många frågor från er - våra kunder - om hur situationen med COVID-19 påverkar oss på Skolyx. Viktigast av allt är att våra tankar är med alla som arbetar för att bekämpa viruset och alla som påverkas av det på något sätt, antingen själv eller någon nära. Det är alltid nummer ett. När det gäller läget på Skolyx har vi inga störningar eller förseningar alls i vår egen verksamhet. Alla leveranser hanteras som vanligt. Vårt showroom i Mölnlycke utanför Göteborg är tillgängligt att besöka efter tidsbokning, där vi hjälper enskilda kunder eller små grupper. Vi erbjuder också virtuell rådgivning via video chatt. Boka tid både för showroom eller video chatt på den här sidan.

Nu, om ansvar. Vi har alla ett ansvar i sådana här situationer, både vi som individer, vi som företag och vi som samhälle. För oss på Skolyx betyder detta ett antal saker.
Vår kontorspersonal arbetar hemifrån och personal som jobbar med logistiken har vidtagit åtgärder för att minimera alla risker för att bli utsatta och undvika potentiell spridning.

Så snart vi fick information från Asien i januari, tog vi till förebyggande åtgärder och räknade med ett värsta scenario, vilket tyvärr idag är fallet i stora delar av världen, inklusive Europa där våra viktigaste leverantörer finns. Vi ansåg att det var vårt ansvar att försöka möta denna situation med att gasa, och lade stora orders till våra leverantörer, så vi har fyllt vårt lager under februari och mars. Våra leverantörer fick mycket jobb, och vi har större lager av varor än någonsin tidigare, vilket gör att vi kan erbjuda skor, skovård och accessoarer för snabb leverans precis som vanligt.

För att fortsätta att stödja våra leverantörer i exempelvis Spanien, Italien, Frankrike, Portugal och Turkiet har vi väntande orders och nya beställningar lagda. Många av fabrikerna är tillfälligt stängda som förebyggande åtgärder, men när de är redo att öppna upp igen vill vi att de ska ha arbete uppradat i denna svåra situation - vi vill försöka accelerera genom detta och inte vara de som bromsar. Eftersom vi har möjligheten att göra det, känner vi att det är vårt ansvar.

Vi hoppas att situationen i världen snabbt kommer under kontroll så att samhället kan gå tillbaka till det normala så snart som möjligt. Fram till dess, var försiktiga och ta hand om varandra.

Om du har några frågor eller om vi kan hjälpa dig på något sätt - kontakta oss gärna på ktj@skolyx.se så svarar vi dig inom kort.