Vi är mycket glada att idag kunna lansera vår nya kollektion damskor. Kollektionen har tagits fram utifrån den feedback och önskemål vi fått från våra kvinnliga kunder både via mail men också till stor del på de event vi varit på runt om i landet. Vi har upplevt att man har haft svårt att hitta nätta, randsydda eleganta kängor av hög kvalitet. Ofta är det vanligt att de skorna görs till lite lägre standard, exempelvis utan skinnfoder och med billigare ovanläder. Vi ville göra något annorlunda.

Med Skolyx damskor har vi gjort ett antal kängor till samma höga standard som på herrsidan. Tillverkade på Mallorca, med samma fina konstruktion och kvalitativa material som på herrsidan. Med full grain-kalvskinn från bland andra världsberömda franska garveriet Annonay, med hälkappa i salpa/leather board som formar sig fint efter foten, för att ta ett par exempel.

Vi har jobbat med damskor från Yanko innan, som vi fått mycket fin feedback kring, nu med egna kollektionen har vi kunnat finslipa efter de önskemål vi fått om exempelvis nättare gummisulor, och göra modellerna precis som vi velat.

Nu första omgången har vi en chelsea boot i svart och mörkbrunt läder samt brun mocka, och en jodhpur i svart och en läcker burgundy. Den sistnämnda kommer också inom kort i versioner med ljusbrunt och mörkbrunt läder. Titta närmre på alla våra damskor här.