Det känns fint att kunna presentera en helt ny kollektion för vårt egna prisvärda märke Skolyx, med några mer casual modeller, som kompletterar de mer dressade modeller vi haft sedan innan. Nya modellerna har hämtat mycket inspiration från de gamla amerikanska skotillverkarna.

Kollektionen som görs på Mallorca består av fem modeller med randsydd konstruktion, som alla är gjorda på vår nya rundare läst Ben. Lädret är från några av de främsta garverierna i Europa, bland annat franska Du Puy, och alla har hälkappor i salpa/leather board.

Vi har dels en chelsea boot i brunt grainläder med enkel citygummisula, som vi tagit fram ihop med Chevaleresk. Sedan en Plain Toe Blucher i brun mocka eller mörkbrunt läder, och en longwing i svart eller mörkbrunt grainläder. De sista har alla fyra en dubbel gummisula och stormrand som löper runt hela skon, för ett gediget intryck och utmärkt motstånd mot väta.  Priset ligger på 2 195 kronor för lågskorna, 2 695 kronor för kängan. Riktig mycket skor för pengarna!

Titta närmre på alla modellerna här. Bor du i Göteborgsområdet kan du se dem hos Rob & Co på Grönsakstorget 3, eller besöka vårt showroom på Metallvägen 5 på torsdagar.