TLB Adelaide i mörkbrun mocka
  • TLB Adelaide i mörkbrun mocka
  • TLB Adelaide i mörkbrun mocka
  • TLB Adelaide i mörkbrun mocka
  • TLB Adelaide i mörkbrun mocka
  • TLB Adelaide i mörkbrun mocka

TLB Adelaide i mörkbrun mocka

edit Skriv din recension
4 099 kr

Populära adelaide-modellen i mörkbrun mocka som ger den ytterligare karaktär. TLB Mallorca använder bara så kallad reverse calf suede, den högsta mockkvaliteten, istället för den billigare spaltmockan/split suede. 

Utrustad med TLB:s tunna citygummisula, som är ett slitstarkt alternativ till lädersula, och där TLB skär sulkanten lika tajt och även gör samma välvning av sulkanten vid midjan som på lädersulade skor. Gjord på Oliver-lästen.

Konstruktion:
Goodyear-randsydda.
Leather board/salpa i hälkappan vilket gör att skon anpassar sig lättare efter din häl/fot (ofta använder billigare märken plast i hälkappan vilket gör skon mycket hård samtidigt som den inte anpassar sig efter foten över tid).

Sula:
TLB:s tunna citygummisula som är lika tunn som en lädersula och som har samma sulkantsbehandling vilket gör att sulan ser ut precis som en lädersula från sidan, samtidigt som den har gummisulans förhöjda slitstyrka.

Storlek:
Storlekarna är normala för randsydda skor och jämförbara med till exempel Yanko, Loake, Crockett & Jones och Carminas storlekar. Här hittar du en utförlig storleksguide för våra skor. Är du fortfarande osäker på din storlek, maila ktj@skolyx.se.

Skokräm och vård:
Saphir Super Invulner för skydd mot smuts och väta och Saphir Suede Renovator i mörkbrunt när man behöver bättra på färgen. Använd en mockaborste regelbundet för att borsta bort damm och smuts.Fri frakt vid köp från 499 kr
14 dagars öppet köp
Snabb leverans på 1-3 vardagar
Storlek
Kvantitet
I lager för omgående leverans

Datablad

Sula
Tunn gummisula
Läst
Oliver
Konstruktion
Goodyear-randsydd
Material
Mellanbrun mocka
Märke
TLB Mallorca
Herr/Dam
Herr
Typ
Oxford
Vidd
F (standard)

Gå direkt till valfri del:
- Grundläggande storleksinfo

- Hitta din storlek efter vad du bär i andra märken
- Hitta din storlek utifrån fötternas längd
- Hitta din storlek utifrån Brannock
- Ytterligare tips och råd kring passform
- Personlig storleksrådgivning
- Innermått i våra skor

.

Grundläggande storleksinfo

Storlekarna på våra Goodyear-randsydda skor från Skolyx, Yanko och TLB Mallorca är i regel jämförbara med andra randsydda kvalitetsskor från märken som exempelvis Loake, Crockett & Jones och Carmina. Över 90% av våra kunder hittar korrekt storlek på första försöket, och skulle du mot förmodan inte hitta rätt direkt har vi ett kostnadsfritt byte av storlek om du önskar det.

Har du inte erfarenhet av Goodyear-randsydda skor sedan innan, utan främst använt sneakers eller limmade dressade skor, så är det olika traditioner kring hur man graderar storlekarna (ena anger storlek efter vilken fotlängd som ska passa i skon, andra anger storlek efter själva skons mått). Därför har de flesta cirka en hel storlek mindre i randsydda skor jämfört med sneakers, löparskor eller andra limmade skor. Som exempel, har du storlek EU 43 i dina vanliga skor, har många storlek EU 42 / UK 8 / US 9 i randsydda skor.

Notera också att våra randsydda skor från Skolyx, Yanko och TLB är alla gjorda i UK storlekar, så där är stegen de korrekta. Konverteringen till EU-storlekar blir ungefärlig, och till US följer våra skor standarden med en storlek upp mot UK.

Notera, för loafers från vårt eget märke Skolyx rekommenderar vi att man går ned en halv storlek jämfört med övriga Goodyear-randsydda skor, och för våra sneakers och durksydda Belgian loafers och Travelers från Yanko hittar du detaljerad vägledning på produktsidorna.

.

Hitta din storlek efter vad du bär i andra märken

Om du vet din storlek i skor från andra tillverkare har du nedan tabell där du kan se vad majoriteten av våra kunder väljer för storlek på våra randsydda skor jämfört med andra märken.

Om vi tar Meermin som exempel så föreslår tabellen "-0,5". Det innebär att i våra randsydda skor bör du gå ned 0,5 i storlek i jämförelse med vad du har i Meermin. Har du exempelvis UK 8 på dina Meermin rekommenderar vi således UK 7,5 i våra skor.

Notera att självklart spelar personliga preferenser stor roll, detta ska ses som vägledning inte facit.

Jämförelserna är våra UK-storlekar mot andras i UK. De märken som har US-storlekar som standard jämförs med våra US-storleksangivelser, det förtydligas i tabellen i dessa fall.

Size comparison chart

.

Hitta din storlek utifrån fötternas längd

Även om fötternas form spelar väldigt stor roll kan man i många fall räkna ut sin skostorlek genom att mäta längden på sina fötter och titta i tabellen nedan. Har man väldigt breda fötter, extra högt insteg/vrist eller liknande bör man självklart även tänka på detta och gärna kika på de andra sätten att räkna ut sin storlek också. Naturligtvis är också personlig smak något som är viktigt. Vissa föredrar väldigt tajta skor medan andra föredrar lite rymligare skor. Har du därför andra märken och läster som sitter väldigt bra kan jämförelserna ovan vara ännu bättre vägledning.

Notera, för loafers från vårt eget märke Skolyx rekommenderar vi att man går ned en halv storlek jämfört med övriga Goodyear-randsydda skor, och för våra sneakers och durksydda Belgian loafers och Travelers från Yanko hittar du detaljerad vägledning på produktsidorna.

Mät dina fötter med hälen stående mot en vägg och med ett måttband, tumstock eller linjal liggande på golvet (alltså inte genom att rita av foten och sedan ta mått). Här en bild som förtydligar ytterligare. Måtten i tabellen nedan är ungefärliga, och är enbart en vägledning och inte fakta.

Foot size chart

.

Hitta din storlek utifrån Brannock

Brannock är ett instrument för att mäta fötterna, som framför allt är populärt i USA och på vissa andra marknader. Men en del i Sverige har också fått fötterna mätta med detta. Även om det på vissa sätt kan ge mer vägledning än bara fotlängden, så är det fortfarande bara en vägledning, det kan skilja från person till person vilken storlek man har i samma skomodell även om man har samma Brannock-storlek.

Våra randsydda skor ligger, för de flesta, närmst att vara en storlek upp gentemot Brannock US-längdstorlek, och ungefär i Brannock-viddstorlek E. Alltså, en av våra randsydda skor i storlek EU 42 / UK 8 / US 9 i standardvidden F, motsvarar ungefär Brannock 9 E. Har man C eller D-vidd i Brannock brukar det fungera utmärkt att lägga i en tunn iläggssula för att fylla ut volymen.

.

Ytterligare tips och råd kring passform

Den här typen av skor är tillverkade av flera lager läder som är stelt i början, men som med användningen formar sig efter din fot, mjuknar och blir flexibelt där det ska mjukna, och ger fortsatt stöd där man vill ha det. Därför är det vanligt att man behöver gå in skorna en del innan de blir bekväma, men med tiden upplever många att det är de skönaste skorna man har, med en kombination av support och flexibilitet. Våra Goodyear-randsydda skor har också ett lager kork i fotbädden som formar sig med användning, och bakkapporna är i salpa / leather board eller riktigt läder som också formar sig efter dina fötter.

Då det trots allt handlar om standardstorlekar, och fötter är högst individuella, kan många få ännu bättre passform med små enkla hjälpmedel. Är skorna lite för stora finns exempelvis plöskuddar, hälgrepp och iläggsulor, mer info kring detta hittar du i den här guiden. Är skorna lite för små kan man töja ut dem med skosträckare, mer info om detta i den här guiden.

.

Personlig storleksrådgivning

Vi har många års erfarenhet av att ge tips och råd kring passform och storlek. Vill du ha personlig service eller mer information är du alltid välkommen att maila oss på ktj@skolyx.se så återkommer vi inom kort, eller under kontorstid kontakta oss via chatrutan nedtill på sidan eller ringa på 031-20 54 50.

.

Innermått i våra skor

Vill du se innermåtten på våra skor, klicka här för att se en tabell (angivna i millimeter). Observera att innermåtten är ungefärliga, och det kan skilja sig lite mellan olika läster från samma märke.

Snabb leverans och fri frakt vid köp från 499 kr
Våra lagerförda varor skickas omgående efter beställning och levereras inom 1-3 arbetsdagar med PostNord. 
Fri frakt vid köp över 499 kr, vid order under det kostar frakten 59 kr.

Returer
Hos oss har du alltid 14 dagars öppet köp och full returrätt. För skor erbjuder vi ett gratis byte av storlek.

Läs mer om frakt, byten och returer här.

Se i texten ovan för info om vilka specifika produkter du ska använda för dessa skor.

Grundläggande skovård:
- Använd inte samma par två dagar i rad
- Borsta/torka av skorna efter användning
- Använd skoblock och skohorn
- Behandla läder med skokräm / mocka och textil med impregneringsspray
Mer info om dessa steg i den här guiden.

Vidare info om skovård:
Läs den här guiden om hur du rengör, vårdar och putsar glans på läderskor.
För hur du rengör, fräschar upp och skyddar mockaskor, läs den här guiden.

För dessa skor erbjuder vi fabriksomsulning för 1 500 kr + frakt. Skorna kommer att helomsulas, få ny klack och återställas till ett utmärkt skick.

Kontakta oss på ktj@skolyx.se för mer information och beställning.

Läs mer om omsulningstjänsten i den här guiden.

chat Kommentarer (0)
x

ATTENTION

After your payment is completed, please wait until you are redirected back to our shop. Do not hit the back button. Thank you.