För dig som spelar fotboll eller utövar någon annan idrott där skorna är en viktig del av idrotten är det viktigt att använda sig av bra skoblock för att inte skorna skall skava, tappa formen eller gå sönder. Inträffar något av detta riskerar prestationen under träning och match att bli lidande.

Våra skoblock i cederträ passar perfekt för fotbollsskor och andra idrottsskor som i regel sitter tight om foten. Fotbollsskor är ofta blöta efter träning och match, inte bara pga den svett som kommer från foten utan även av regn. Detta gör att skorna tappar formen vilket man ofta kan uppleva när skorna vilat en dag efter träning och match. För att undvika detta bör man därför använda sig av skoblock av helfotsmodell som fyller ut hela skon och som inte riskerar att skada hälen på skon som till exempel spiralblock riskerar att göra. (block med en fjäder och en knopp där bak).

Skall du välja storlek på dina skoblock till fotbollsskor eller andra idrottsskor som sitter tight mot fötterna bör du välja ett par skoblock som är lika långa i centimeter som dina fötter. Det innebär att du kommer behöva gå ned lite i storlek på blocken jämfört med dina fotbollsskor. Till exempel om man har fötter som mäter 28,5 cm har man ibland Adidas i storlek 45. Då skall man inte gå på storlek 45 i blocken utan istället se vad längden 28,5 cm motsvarar i tabellen vilket är storlek 41 som då blir rätt. Längre ned på denna sida hittar du en måttabell och genom att klicka här eller på bilden nedan kommer du till produktsidan för våra fotbollsblock. Du är också alltid välkommen att maila oss på ktj@skolyx.se med dina eventuella frågor!

Skoblock för fotbollsskor


Kontrollmät dina fötter och jämför med vår måttabell

För att mäta längden på din fot:

  • Ta ett A4-papper och sätt foten på pappret och böj fram smalbenet lite så du kan lägga full tyngd på din fot.
  • Rita med en penna runt foten.
    (Du skall ha strumpor på dig såvida du inte brukar gå barfota i skorna du skall ha skoblocken till)
  • Mät nu det längsta måttet på längden.

När du nu har dina mått kan du titta i följande tabell för att jämföra med storleken på våra skoblock.

Storlek (EU) Storlek (UK) Mått på skoblock (längd)
34 23,5 cm
35 24,5 cm
36 3,5 25,5 cm
37 4 26,0 cm
38 5 26,5 cm
39 6 27,0 cm
40 6,5 27,8 cm
41 7,5 28,5 cm
42 8 29,0 cm
43 9 29,5 cm
44 9,5-10 30,0 cm
45 10,5-11 30,5 cm
46 11,5 31,0 cm


Skulle inte blocken passa går det alltid bra att byta, vid byte betalar du som kund returfrakten till oss medan vi står för frakten tillbaka. Undantag gäller om du betalar med PayPal - Då betalar PayPal tillbaka hela returfrakten till dig som kund och du kan byta fullständigt kostnadsfritt!

Sportfresh - för skor och träningsväskor

Andra fina produkter för träningsskor och träningsväskor är sportfresh, som är tygprodukter fyllda med cederträ, som drar åt sig fukt och motverkar dålig lukt på ett naturligt sätt. Cederträet håller också skadedjur borta, ett extra plus. Finns för skor här, och här finns en variant anpassad för väskor.

x

ATTENTION

After your payment is completed, please wait until you are redirected back to our shop. Do not hit the back button. Thank you.