De flesta har någon gång haft skor som klämmer lite på något ställe, vilket gör de inte helt angenäma att bära. Med vårt utlästningsblock kan du på egen hand töja ut skorna, antingen trycka ut dem på vidden mer generellt, eller på en specifik punkt som exempelvis vid lilltån eller liknande.

Utlästningsblocket används med fördel ihop med sprayen Saphir Shoe Eze som mjukar upp lädret och gör att det lättare töjer sig. Vi har precis fått in en förstärkt version av utlästningsblocket som klarar av riktigt tuffa tag. Nedan en guide till hur du använder skoblocket för att töja ut skor.


Utlästningsblocket finns i två storlekar, en Large för herrskor (från ca stl 39, i storlekar från cirka 44 kan det börja vara aning litet, beroende på vad man ska trycka ut) och en Small för damskor. Med blocken följer plastpluppar i olika storlekar som kan fästas på olika platser på blocket för att trycka ut ordentligare vid känsliga ställen på skorna.För bästa effekt och för att inte riskera att skada lädret i onödan, rekommenderar vi användning av Saphir Shoe Eze eller annan produkt som mjukar upp lädret och gör att det enklare töjer sig. Önskar du trycka ut extra på något ställe, börja med att sätta dit passande plastplupp. Det går också att använda flera av dessa på en gång, beroende på önskat resultat.Spraya sedan Saphir Eze på det område som du önskar ska tryckas ut. Prova först på ett mindre synmligt område, så att du är säker på att lädret tål produkten. Är det hela vidden du vill öka sprayar du sedan över hela framdelen på skon. Glöm inte att också spraya området på insidan av skon.När du ska sätta i blocket skruvar du in häldelen maximalt, detta genom att skruva på den stora ratten. Skruva därefter på ratten så att blockets häldel åker bak i skon och att den främre delen hamnar rätt för att trycka ut på önskat område. Har skon en hård tåkappa bör inte blocket tryckas för långt fram i skon, då det inte går att töja ut den hårda kappan, utan bara lädret bakom tåkappan.När blocket är på plats på rätt sätt börjar du spänna ut den främre delen. Det görs genom att skruva på den inre pinnen, och dess hake längst bak. Alltefersom att blocket expanderar kommer du känna ett ökat motstånd. Känn fram på skon så att den sträcker på önskat sätt, vid behov släpper du på skruvarna och placerar om blocket, och spänner det därefter igen. Dra så att det tydligt pressar ut lädret, men inte för hårt så du riskerar skada det.Låt sedan skon stå ett dygn med blocket i sig. Därefter sprayar du återigen Saphir Shoe Eze på området som ska töjas, och vrider så att blocket expanderar ytterligare. Det här kan upprepas ett antal gånger vid behov, men det är bra att låta lädret expandera stegvis, att inte förska trycka ut allt på en gång, då du då riskerar att skapa sprickor i lädret.

Om den andra skon behöver töjas ut upprepas ovanstående procedur på den skon. Skulle inte utlästningen räcka till, kan man prova att töja ytterligare, men var med på att läder inte kan töjas hur mycket som helst, du får göra en bedömning av hur hårt lädret stressats och om du kan göra ytterligare.

Här hittar du vårt skoblock för att töja ut skor
Här finns Saphir Shoe Eze mjukgörande spray


Obs, för bästa resultat rekommenderar vi att besöka en skomakare för en riktig utlästning av skorna. Med detta block kan man dock göra en hel del själv och försöka om man vill. Vid mer komplicerade utlästningar, dyra och/eller känsliga skor, är det bättre att besöka en duktig skomakare för att få hjälp.


x

ATTENTION

After your payment is completed, please wait until you are redirected back to our shop. Do not hit the back button. Thank you.