Sneakers

Vi har seriösa utmanare till att vara de mest prisvärda sneakers och trainers som finns i världen. För våra premiumsneakers och trainers tillverkade i Portugal har vi tagit all vår skokunskap och gått in i samtliga detaljer på skorna, för att få till specifikationer av absolut toppklass. Exempelvis kromfritt läder, hälkappor i salpa / leather board som formar sig efter foten (standard är plast), mellansula i riktigt läder (istället för papp eller tygfilt som är standard), och så vidare.

Många märken är inte ens medvetna om alla delar av sina skor, hur de är gjorda och vilka material som har valts, men alla dessa delar påverkar stort både bekvämlighet och hållbarhet på skorna. När man som vi vet vad som kan åstadkommas in i minsta detalj, och jobbar med rätt tillverkare, kan du nå oerhört långt men ändå hålla priset på en mycket konkurrenskraftig nivå.

Vi har också en lite enklare linje med riktigt fina sneakers, samt ett urval av lätta och bekväma sneakers från Swims som kan tvättas i tvättmaskin.

Vilka sneakers är av bäst kvalitet?

Inom sneakersvärlden är det, tyvärr, väldigt mycket genvägar när det gäller kvalitetsnivån, här är design och marknadsföring viktigare än nivån på själva materialet och konstruktionen. Det gäller inte bara de stora varumärkena, utan även märken som riktar in sig på dyrare kvalitetssneakers tar ofta många genvägar inte minst när det gäller materialval av delar som inte syns lika tydligt för kunden, men som märks inte minst med tiden.

Ett tydligt exempel är den så kallade mellansulan, lasting board på engelska, som återfinns under den uttagbara iläggssulan på sneakers och sportskor. Den är allt som oftast tillverkad i papp, även på skor för över 3 000 kronor, ett material som inte tål fukt väl och därför ofta vittrar sönder ganska snabbt och är den del på skon som går sönder först. Ett annat vanligt material är en form av tygfilt, som precis som papp absorberar fukt, och istället för att transportera bort den kapslar in fukten i skon. I våra premiumsneakers och trainers använder vi en mellansula i riktigt läder, som har lång livslängd, tål väta och dessutom andas och transporterar bort fukten bort från foten ner i de luftfickor som finns på insidan av själva yttersulan.

Ett annat exempel är hälkappan, den inre delen av hälen som ger stadga, som på sneakers nästan alltid görs av olika typer av plastmaterial. Här har vi på våra premiumsneakers och trainers valt att använda samma material som i våra randsydda skor, nämligen salpa / leather board (läderslipdamm som blandas med lim och pressas till formbara plattor), som formar sig efter foten på ett mycket bättre sätt. Vaddering gör ofta detta mindre känsligt än på exempelvis dressade skor, men särskilt folk med känsliga fötter upplever en högre komfortnivå med hälkappor i salpa även på sneakers.

Utöver nämnda delar görs våra premiumsneakers med specifikationer som är svårslagna, som kromfritt ovanläder på våra skor med slätt läder, det tunna foderlädret på insidan av skorna är vegetabiliskt garvat för bästa andningsförmåga, de tjocka uppbyggda iläggssulorna är fodrade med vegetabiliskt garvat läder, när det gäller våra sneakers är de gjorde med sidewall stitched-konstruktion som möjliggör omsulning, och så vidare. Alla delar är genomtänkta för riktigt hög kvalitet.

Kan sneakers sulas om?

De flesta sneakers går inte att sula om, utan då handlar det om att lägga på ny slitdel utanpå sulan, men görs dem med så kallad sidewall stitched-konstruktion som är fallet med bland annat våra premiumsneakers är det möjligt. Det krävs att skomakaren har en sidewall stitch-symaskin, vilket blivit vanligare och vanligare i Sverige på senare år.

Hur vårdar jag bäst mina sneakers?

Lädersneakers mår precis som alla skor bra av att vårdas med skokräm eller någon form av conditioner, för att återfukta och skydda lädret, och göra att det håller sig fint länge. Är de smutsiga är det bra att tvätta dem emellanåt, exempelvis med den suveräna skotvätten Tarrago Factory Sneakers WASC! Superrengöring. Smörj därefter in skorna med skokräm eller en vårdande kräm som exempelvis Tarrago Factory Sneakers Rescue Conditioner.

Sneakers i mocka, nubuck eller textil bör med jämna mellanrum sprayas med en bra impregneringsspray, som Tarrago Factory Sneakers Nano Protector, och tvättas annars på samma sätt som lädersneakers.

Har du vita eller svarta sulor kan du använda Tarrago Factory Sneakers Total White eller Total Black, som är en täckfärg som återställer den krispiga kraftiga färgen på skornas sulkanter.

Alla skor mår bra av att vila mellan användningarna, så att de hinner torka ordentligt. Det är därför att rekommendera att alltid ha minst två par skor per säsong att varva mellan, och sätt gärna i skoblock i cederträ när de vilar för att de ska behålla formen på bästa sätt.

Läs mer keyboard_arrow_right
Dölj keyboard_arrow_left

Filtrera efter

Märke
Storlek
Konstruktion
Material
Filtrera
x

ATTENTION

After your payment is completed, please wait until you are redirected back to our shop. Do not hit the back button. Thank you.