Iläggssulor, plöskuddar, hälgrepp m.m.

Här hittar du iläggssulor, fotbäddar, hålfotsstöd, plöskuddar, hälkuddar, hälgrepp i läder av hög kvalitet, laglappar för skor, med mera. Med dessa produkter kan du göra mycket för att ändra och förbättra dina skors passform, och få bekvämare skor enkelt och billigt. Även olika skydd för fötterna, som skavsårsplåster, skavsårstejp, tåseparerare med mera.

När vi köper skor är det ofta någon del av passformen som inte är helt hundra. Istället för att gå med skor som exempelvis glappar lite så finns det produkter som förbättrar passformen på precis rätt sätt. Lite för stora skor kan du lägga i en tunn iläggssula i, är insteget lite högt sätter du dit en plöskudde, och så vidare. Behöver du extra stöd och support eller avlastning har vi också fotbäddar, hålfotsstöd och hälkuddar, och så då olika former av skydd. Vi har också praktiska laglappar som fixar olika typer av hål i skorna. Allt i hög kvalitet tillverkade för att hålla länge.

Vad ska jag ha för iläggssula?

Det beror helt på vilken typ av skor och vilket ändamålet med iläggssulan är. Om det endast handlar om att fylla ut skorna för att minska storleken, väljer du en tunnare iläggssula, med fördel en i läder som andas fint och som kan placeras under befintlig iläggssula om det finns en sådan.

Om syftet med iläggssulan är att ge dämpning väljer du en mjukare sula i dämpande material, exempelvis memory foam eller tryckavlastande skum. Vi har många olika varianter av dämpande iläggssulor, och även dämpande inlägg för enbart hälen.

Behövs både avlastning och stöd är en anatomisk fotbädd att rekommendera, välj en med ovandel i läder som andas och är naturligt mot foten. Här finns olika typer av fotbäddar, både de som fyller hela skon och 2/3-dels sulor som är bättre om du vill ta upp mindre utrymme i skorna.

Varför behöver jag skoinlägg?

Många får problem med fötterna med åren, ofta på grund av att de belastats under lång tid på ett lite felaktigt sätt, och man inte har hjälpt fötterna med träning. För att inte få fortsätta problem bör man dels då sätta igång med att träna fötterna för att stärka upp dem, och dels ge dem stöd och support i vardagen så att inte problemen fortsätter. Ofta behöver man hjälp med stöd för något eller båda av de två fotvalven, det mediala fotvalvet som ofta kallas för hålfoten, och det främre fotvalvet som löper precis bakom trampdynan rätt över foten.

För det mediala fotvalvet och så att det inte sjunker ihop behöver foten ett bra hålfotsstöd, antingen som en del av en iläggssula eller ett separat hålfotsstöd. Vilken som passar en själv bäst kan variera, fungerar inte en variant kan en annan passa ens fötter bättre. För det främre fotvalvet är det en pelotte som behövs för att ge stöd och som också bidrar till att separera tårna, även det kan vara del av iläggssula eller som en separat pelotte.

Har man andra problem, som exempelvis hälsporre, är det dämpning och avlastning för hälen som gäller, och även där kan man ha dämpande sula eller separat tryckavlastande hälinlägg.

Hur fixar jag hälglapp?

Här kan man lite beroende på hur skon sitter i övrigt använda olika lösningar. En enkel och praktiskt är en självhäftande plöskudde i mocka som håller ned och bak foten, fungerar ofta extra bra på loafers. Är det att hälpartiet är för stort kan istället ett mjukt hälgrepp vara ett bra alternativ som fyller ut hälen och också gör det mjukare. En iläggssula för hela skon eller bara bakre delen kan också hjälpa vid hälglapp. Ibland är det en kombination av ett par eller flera ovanstående som är bästa lösningen, beroende på sko och fot.

I den här guiden går vi igenom hur du kan fixa till passformen på för stora skor.

Här finns en guide till hur du, med olika inlägg, kan få bukt med olika typer av fotproblem.

Läs mer keyboard_arrow_right
Dölj keyboard_arrow_left

Filtrera efter

Pris
kr kr
Märke
Filtrera
x

ATTENTION

After your payment is completed, please wait until you are redirected back to our shop. Do not hit the back button. Thank you.